Ventilatie

Voor een goed en gezond binnenklimaat is een goed ontwerp en uitvoering van een ventilatiesysteem een vereiste. Een slecht functionerend systeem kan leiden tot problemen met de luchtwegen, geluidsoverlast of vocht en schimmels in uw woning of bedrijf. Ruitenberg installatietechniek installeert ventilatiesystemen in de vorm van natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie en ventilatie met warmteterugwinning.

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie kent vele varianten. Natuurlijke ventilatie gebeurt al door het openen van uw ramen, of via roosters. Het houdt in dat op een energievrije manier warmte uit uw woning of bedrijf wordt geleid. Ruitenberg installatietechniek kan u adviseren over de mogelijkheden van natuurlijke ventilatie. Zo kunnen wij bijvoorbeeld af- en toevoerkanalen installeren, voor verse lucht in uw huis of bedrijf.

Mechanische ventilatie

Naast natuurlijke ventilatie kunt u ook gebruikmaken van mechanische ventilatie. Mechanische afzuigsystemen zuigen lucht uit uw woning door middel van bijvoorbeeld ventilatoren. Wij maken gebruik van de nieuwste systemen en technieken.

Ventilatie met terugwinning

Een ventilatiesysteem door middel van warmteterugwinning voert vochtige en vuile lucht uit uw woning of bedrijf af. Dezelfde hoeveelheid schone, voorverwarmde lucht wordt door ventilatie met warmteterugwinning weer toegevoerd. Doordat de energie van de af te voeren buitenlucht wordt overgedragen aan de buitenlucht blijft 95 procent van de warmte bewaard. Zo verspilt u geen energie. Dat is prettig voor uw energierekening en het comfort in uw woning of bedrijf.

Wilt u uw ventilatie door een professionele loodgieter laten aanleggen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kom in contact met ons.